Meest gestelde vragen

We hebben de vragen die ons het meest gesteld worden voor jou op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij dan kun je altijd contact met ons opnemen.
Als je gaat detacheren kom je fulltime of parttime bij Healthz NL in vaste dienst er werk je namens ons op een opdracht in een Nederlands ziekenhuis. Wij zijn jouw werkgever en je staat bij ons onder contract.

Bij uitzendwerk of flexwerk sluit je een 0-uren contract bij ons af. Je zit dus nergens aan vast. Wij ontvangen aanvragen vanuit ziekenhuizen in Nederland en deze diensten bieden wij aan binnen onze pool van flexwerkers. Je kiest zelf of en wanneer je wil werken. Vaak doe je dit naast jouw vaste baan, om extra ervaring op te doen of als bijverdienste.

Als je wilt werken bij één van de ziekenhuizen op de Caribbean dan treden wij op als bemiddelaar. Dat wil zeggen dat wij de tussenpartij zijn tussen jou en het ziekenhuis. Wij helpen jou om een plek te vinden en je te helpen bij alle zaken die komen kijken bij het werken in het buitenland. Je komt niet bij ons, maar direct bij het betreffende ziekenhuis in dienst.

Met Healthz Nederland werken wij met ziekenhuizen verspreid door heel Nederland. Healthz Caribbean richt zich op zorgvacatures binnen de ziekenhuiszorg op de eilanden Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius.
Om via Healthz te werken in de zorg in zowel Nederland als de Caribbean, zijn de volgende basisvoorwaarden van toepassing:

 • Ervaring met het werken in een ziekenhuis
 • Minimaal 1 jaar gediplomeerde werkervaring binnen de functie waarop je reageert
 • In het bezit van een geldige BIG registratie (voor functies waarbij verplicht is)

Bevoegd en bekwaam om in Nederland te mogen werken (ook wanneer je in de Caribbean wil werken)

Alle zorgprofessionals met ziekenhuiservaring kunnen zich bij ons inschrijven. Dat geldt voor zowel Nederland als de Caribbean. Denk daarbij bijvoorbeeld aan:

 • Basisartsen
 • Algemeen verpleegkundigen
 • Medisch specialisten
 • CSA medewerkers
 • Dialyseverpleegkundigen
 • IC verpleegkundigen
 • O&G verpleegkundigen
 • Oncologieverpleegkundigen
 • OK assistenten
 • Radiodiagnostisch laboranten
 • SEH verpleegkundigen
 • Medisch Managers

Staat jouw functie er niet tussen en werk je in een ziekenhuis? Een open sollicitatie versturen mag natuurlijk ook! Dat kan door jouw CV, motivatie en beschikbaarheid door te geven via ons sollicitatieformulier.

De voorkeur van de opdrachtgevers gaat i.v.m. de continuïteit uit naar een inzet van 6 maanden of langer. De minimale inzet verschilt per eiland van minimaal 2 tot minimaal 6 maanden. Maandwaarnemingen (30 dagen) komen alleen nog voor in de zomermaanden of bij aanvragen die op korte termijn moeten worden ingevuld.
Nederland: ziekenhuizen voor het hele land

Aruba: Horacio Oduber Hospital

Curaçao: Curaçao Medical Center

Sint Maarten: Sint Maarten Medical Center

Sint Eustatius: Queen Beatrix Medical Centre

Dat verschilt per ziekenhuis en per functie. Het betreffende ziekenhuis zal je een contract aanbieden met een salaris dat is gebaseerd op hun CAO en jouw ervaringsjaren. Het salaris ligt op alle eilanden lager dan in Nederland. Wel is het zo dat er minder belasting op je salaris wordt ingehouden. Als jij niet iedere dag uit eten gaat en let op je uitgavenpatroon dan kan je van je salaris rondkomen. Daarnaast ontvang je in de meeste gevallen een tijdelijke tegemoetkoming of vergoeding van je huisvesting en een declaratie van jouw retourticket.
Wij kunnen jou alleen actief bij de opdrachtgevers voorstellen als we weten wanneer je beschikbaar bent. Het vullen van de roosters op de eilanden is, mede door het inzetten van tijdelijk personeel, een flinke puzzel. Die alleen gemaakt kan worden als we weten wanneer en hoe lang jij beschikbaar bent voor inzet in het ziekenhuis. Wij geven die periode door aan het ziekenhuis en zij koppelen aan ons terug of jouw ervaring en beschikbaarheid past bij hun wens.

Dat betekent dat wij (na jouw aanmelding) de sollicitatieprocedure pas kunnen starten als wij weten in welke maanden en hoe lang jij op één van de eilanden wil werken.

Nee. Het bezitten van een geldige BIG registratie voor de beroepsgroepen waarbij dit vereist is, wordt door onze opdrachtgevers als voorwaarde gesteld. Voor Nederland vanwege de kwaliteitseis en voor de Caribbean o.a. vanwege het verstrekken van een werkvergunning.

Voor specifieke vragen over (het inschrijven in) het BIG register verwijzen we je door naar hun site: https://www.bigregister.nl

Op dit moment is dat niet mogelijk. In enkele gevallen alleen wanneer het de Belgische nationaliteit betreft. Het aanvragen van een werkvergunning voor niet Nederlandse nationaliteiten is een langdurig en ingewikkeld proces. Als bemiddelingsbureau gericht op de Nederlandse Zorgprofessional hebben wij niet de juiste kennis of mogelijkheden om dit proces te begeleiden.
Je kan jezelf aanmelden door ons sollicitatieformulier in te vullen. Dit is in alle gevallen vrijblijvend! Wij zullen jou nooit bij een opdrachtgever voorstellen zonder dit eerst uitvoerig met je te bespreken. Zorg dat je bij het sollicitatieformulier* altijd de volgende informatie toevoegt:

 • Volledig CV
 • Motivatie
 • Periode van beschikbaarheid
 • Voorkeur voor eiland (indien je solliciteert voor Healthz Caribbean)

Zonder deze informatie kunnen we jouw aanmelding niet in behandeling nemen.

*Solliciteer je voor een fvacature op de Caribbean en sta je al bij ons ingeschreven? Dan hoef je het sollicitatieformulier niet opnieuw in te vullen. Stuur ons dan een mailtje met de periode waarin je beschikbaar bent en op welk eiland je graag wil werken.

Vanwege het hoge aantal aanmeldingen kunnen we niet altijd direct op je sollicitatie reageren. Vooral aan het begin en eind van de maand zijn wij erg druk met het verwerken en begeleiden van de vertrekkende waarnemers.

Controleer of je bij het sollicitatieformulier de volgende informatie hebt toegevoegd:

 • Volledig CV
 • Motivatie
 • Periode van beschikbaarheid
 • Voorkeur voor eiland (indien je solliciteren voor Healthz Caribbean)

Zonder deze informatie kunnen we jouw aanmelding niet in behandeling nemen. Hoe de sollicitatieprocedures verlopen lees je hier:

Werken in Nederland
Werken op de Caribbean

Heb je alle informatie compleet aangeleverd hebben en geen enkele reactie ontvangen? Dan is er vast iets misgegaan. Check voor de zekerheid ook even je spam. Als je een berichtje achterlaat via +31(0)20-2443798 dan gaan we het voor je uitzoeken.

Het kan soms even duren voordat er terugkoppeling komt van onze opdrachtgevers. Zij richten zich vooral op de waarnemingen die dichtbij liggen en kijken iets minder vooruit dan wij gewend zijn. Dat is trouwens één van de leukste dingen aan het werken op de Caribbean: ze leven in het nu! We kunnen ons voorstellen dat het lastig is als je dat niet gewend bent.

Om die reden hebben we het telefonische vragen(v)uurtje in het leven geroepen. We reserveren tijd voor kandidaten die in overleg met de recruiter zijn voorgesteld aan onze Caribische opdrachtgevers. Speciaal om jou op de hoogte te stellen van de status van jouw sollicitatie. Wanneer?

Elke dinsdag:

Even weken van 9.00 – 12.00 uur

Oneven weken van 19.00 – 21.00 uur

Je kan ons bereiken op +31(0)20-2443798.

Ben jij of ken jij een gepassioneerde zorgprofessional op zoek naar een nieuwe uitdaging? Healthz is altijd op zoek naar gelijkgestemde mensen die de kracht van zorg willen overbrengen.

Ken jij iemand die ook deel wil uitmaken van onze Healthz-Community? Laat hen solliciteren en verdien beide een bonus van een bepaald bedrag!

Hoe krijg jij de kans om deze bonus te verdienen? Het is simpel: de kandidaat moet zichzelf aanmelden via onze website healthz.eu of via info@healthz.eu. Zorg er wel voor dat de sollicitant jouw naam noemt en contactgegevens in de opmerkingen, zodat wij weten door wie hij of zij bij ons terecht is gekomen.

Enkele belangrijke regels:

1. De kandidaat mag nog niet eerder bij Healthz hebben gesolliciteerd.
2. Als onze nieuwe ZZP’er of Flexmedewerker zes maanden na indiensttreding nog steeds bij ons werkt en minimaal 10 diensten heeft gedraaid, ontvangen jullie beiden een bonus van €150,-.
3. Als onze nieuwe detacheerder zijn of haar proefperiode succesvol heeft doorlopen en zes maanden later nog steeds minimaal 32 uur per week voor ons werkt, ontvangen jullie beiden een bonus van €500,- of naar Rato.
4. Als onze nieuwe waarnemer voor de Caribbean zijn of haar contract heeft getekend, ontvangen jullie beiden een bonus van €100,-.
5. Deze actie loopt tot nader bericht en is alleen geldig zolang deze op onze website vermeld staat.

Wij geloven in het ondersteunen van onze eigen Healthz-Community en besteden liever geen geld aan dure wervingscampagnes en delen het daarom liever met jullie!

Solliciteer nu en maak deel uit van onze groeiende persoonlijke community van gepassioneerde zorgprofessionals bij Healthz. En wie weet krijgen jullie binnenkort samen een mooie bonus!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en vacatures!

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het werken in de zorg in de Caribbean én in Nederland.