Werken in het ziekenhuis op Sint Eustatius

Als je op als zorgprofessional op Sint Eustatius wil werken, dan moet je klaar zijn voor wel een heel bijzonder avontuur! Heb jij altijd al eens in het buitenland willen werken? En houd je van een kleinschalig eiland met een groot gemeenschapsgevoel? Dan is het werken op dit eiland écht iets voor jou! Als zorgprofessional kan jij terecht op Sint Eustatius om te werken in een weelde van Caribische gastvrijheid en prachtig groene natuur. Voor het werken op Sint Eustatius komen niet vaak vacatures vrij. Maar áls je een plekje weet te bemachtigen, dan ben je voor altijd verliefd op deze plek!

Werken op Sint Eustatius

Sint Eustatius is samen met Bonaire en Saba onderdeel van de BES-eilanden. Dit zijn alle drie bijzondere gemeenten van Nederland. De hoofdstad van Sint Eustatius, liefkozend Statia genoemd, heet dan ook toepasselijk ‘Oranjestad’. Het eiland staat bekend om zijn slapende vulkaan en door het moessonklimaat is het er prachtig groen. Als je van natuur en hiken houdt dan kan je op Statia je hart ophalen! De bewoners van Sint Eustatius zijn buitengewoon vriendelijk en heten je graag welkom in hun kleine gemeenschap. Het eiland heeft namelijk maar 3100 inwoners, waarvan 80% de Nederlandse nationaliteit heeft. Dit schept automatisch een band als je gaat werken op Sint Eustatius. De meest gesproken taal is Engels gevolgd door Nederlands. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en om dat te ontdekken tijdens je waarnemingsperiode is een heel mooi cadeau aan jezelf.
Solliciteer

Werken in de zorg op Sint Eustatius

Als je als zorgprofessional gaat werken op Sint Eustatius dan ga je in dienst bij het Queen Beatrix Medical Centre. Dit is het enige ziekenhuis op het eiland. Je zal patiënten in het ziekenhuis zien, maar door de hechte community en kleinschaligheid breng je ook huisbezoeken. Omdat de mensen op Sint Eustatius zo open staan voor jouw aanwezigheid, hoef je niet bang te zijn voor eenzaamheid. De samenwerking met je collega’s is warm en laagdrempelig en als jij oprechte interesse en waardering toont dan zal je binnen no time worden omarmt. Het team van het Queen Beatrix Medical Centre is professioneel en er wordt veel samengewerkt met ziekenhuizen op de andere eilanden. Het is nog echt de ouderwetste manier van verplegen. Administratief gezien iets primitiever, maar binnen de zorg is er veel meer ruimte voor persoonlijk contact en verzorging van de patiënt. Jouw werkervaring en input is zeker gewenst binnen het team.

Naast de vacatures voor in het ziekenhuis zijn er soms ook vacatures op Sint Eustatius beschikbaar voor het wijkteam. De zorg hiervoor wordt gedragen door de St. Eustatius Health Care Foundation. De missie van deze foundation is om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en iedereen op het eiland goede zorg te kunnen bieden. Als jij gaat werken in de zorg op Sint Eustatius dan draag je een belangrijk steentje bij. Mocht de vraag voor zorg te groot worden op het eiland dan kunnen de patiënten terecht op Sint Maarten.

Vacatures

Werken op Sint Eustatius

Als mens- en natuurliefhebber ben jij vast enthousiast geworden over het werken op Sint Eustatius. Dit is jouw kans om deze droom achterna te gaan. Als je reageert op onze vacatures dan gaat de recruiter van Healthz Caribbean aan de slag om de match met de opdrachtgever te maken. We plannen met jou een kennismakingsgesprek in om te kijken of jij de geschikte kandidaat bent. Als je aangenomen wordt om te komen werken op Sint Eustatius dan helpen wij je met alles wat er nodig is om jouw verblijf zo goed mogelijk te laten verlopen. Dat gaat van het regelen van alle administratieve zaken tot aan het plannen van tickets en huisvesting. Ook op Sint Eustatius is een emigratiecoach aanwezig om jou te helpen aarden op het eiland. Wil jij zo snel mogelijk aan de slag? Neem dan contact met ons op of kijk eens naar de vacatures Sint Eustatius zorg op onze website!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en vacatures!

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het werken in de zorg in de Caribbean én in Nederland.