Procedure bemiddeling Caribbean.

Werken op Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Sint Eustatius.

Werken in de zorg op één van de Caribische eilanden. Het is voor velen een droom, maar het mooie is: daar hoeft het niet bij te blijven! Wij zijn al sinds 2014 actief in het bemiddelen van zorgprofessionals naar ziekenhuizen in de Caribbean. Wij begrijpen dat een avontuur naar het buitenland spannend of ingewikkeld kan lijken. Daarom geven wij onze kandidaten met veel plezier de extra aandacht en begeleiding die nodig is om hun buitenlandervaring tot een succes te maken.

 

Voorwaarden bemiddeling vacature ziekenhuis in de Caribbean

Om via Healthz als arts, verpleegkundige of paramedisch zorgprofessional op de Caribbean te werken moet je aan enkele voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 2 tot 6 maanden beschikbaar voor inzet (duur verschilt per eiland)
  • 1 jaar gediplomeerde ziekenhuiservaring in de functie waar je naar solliciteert
  • Bevoegd en bekwaam om in een Nederlands ziekenhuis te werken
  • In het bezit van een BIG registratie als dit voor jouw functie van toepassing is

 

Vrijblijvend kennismaken met onze recruiter

Nadat je jezelf hebt aangemeld via ons sollicitatieformulier nemen wij contact met je op. Om jouw aanmelding in behandeling te kunnen nemen hebben we jouw CV en motivatie nodig. Ook willen we graag weten wanneer je eventueel weg zou willen en welk eiland jouw voorkeur heeft. Zo kunnen we alvast bepalen of we een match kunnen maken.

Vacatures

Onze diensten.

Zo gaat een bemiddeling naar de Caribbean.

Aanmelden en solliciteren

Via het sollicitatieformulier kan jij jezelf bij ons aanmelden. Jouw CV en motivatie gebruiken wij om te bepalen of je bij onze opdrachtgevers past. Ook hebben we een duidelijke richtlijn nodig van de periode en duur waarin je kan worden ingezet. Er moet tenslotte plek zijn op het moment dat jij weg kan. De eisen rondom de inzet verschillen per eiland en kan je in de vacatures terugvinden. Zodra al jouw informatie compleet is, nemen wij contact op met bij het betreffende ziekenhuis om je voor te stellen.

Match en kennismaking

Als het ziekenhuis interesse in jouw inzet heeft, dan plannen we een kennismaking met je in. Houd er rekening mee dat je geduld op de proef gesteld kan worden. Een bevestiging vanuit de opdrachtgever kan soms langer op zich laten wachten dan wij in Nederland gewend zijn. Dat betekent niet dat zij of wij je vergeten zijn! Tijdens de kennismaking vertellen we je alles over het werken en wonen op de Caribbean. Als we beiden enthousiast over elkaar zijn dan bevestigen we aan ziekenhuis dat jouw sollicitatie definitief is.

Zaken regelen

Zodra we groen licht krijgen vanuit het ziekenhuis over jouw inzet, moeten er een aantal belangrijke zaken geregeld worden. Denk aan het aanvragen van een visum en werkvergunning, het boeken van tickets, regelen van huisvesting en autohuur en het maken van afspraken voor jouw eerste werkdag. Healthz zal je tijdens dit volledige proces begeleiden en van adviezen voorzien. We delen de do’s en don’t, hotspots en tips. Je kan bij ons terecht voor al jouw vragen, onzekerheden én het ventileren van je enthousiasme!

Goed voorbereid op pad.

Voor jouw vertrek organiseren we elke 3 maanden een kennismakingsborrel met andere toekomstige waarnemers. Ook organiseren we een leuke basisles Papiaments. Daarnaast is op elk eiland een emigratiecoach van Healthz aanwezig. Je hoeft je dus nooit alleen te voelen! Zelf bezoeken wij de eilanden een aantal keer per jaar om te kijken hoe het met je gaat.

 

Lange of korte periode werken.

Voor je het weet wil je nooit meer naar huis.

Hoelang een waarneming duurt is per ziekenhuis verschillend. De minimale periode waarin je beschikbaar moet zijn voor inzet loopt uiteen van 2 tot 6 maanden. Een indiensttreding van 6 maanden of langer heeft echter altijd de voorkeur en vergroot je kansen om aangenomen te worden.

Sporadisch zijn er ook maandwaarnemingen beschikbaar. Dat houdt in dat je 30 dagen in het ziekenhuis wordt ingezet. De meeste kans daarop maak je in de zomermaanden, bij vacatures die op korte termijn moeten worden ingevuld óf als je al eerder bij het ziekenhuis hebt gewerkt.

Arbeidsvoorwaarden en vergoedingen ziekenhuis

Voor elk eiland geldt dat je altijd in vaste dienst bij het ziekenhuis of de instelling treedt voor de duur van de opdracht. Zij stellen een contract voor jou op en ook het salaris wordt door hen aan jou uitbetaald.

Let op: Onderstaande opsomming zijn mogelijke vergoedingen. De vergoedingen verschillen per ziekenhuis en zijn afhankelijk van de duur van jouw inzet. Je vindt de specifieke voorwaarden bij de betreffende vacature.

  • Salaris conform CAO betreffende ziekenhuis, inschaling volgens ervaringsjaren
  • Volledige declaratie kosten retourticket Nederland – eiland (economy class met 1 koffer)
  • Tegemoetkoming of vergoeding kosten voor de huisvesting van 1 tot 3 maanden
  • Tegemoetkoming of vergoeding kosten voor de autohuur
  • Vergoeding verhuiskosten afhankelijk van de periode van de waarneming

Solliciteer

Werken op de Caribbean.

Klik op het eiland waar jij interesse in hebt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en vacatures.

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het werken in de zorg in de Caribbean én in Nederland